ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Β.ΠΙΝΔΟΥ

Το εθελοντικό πρόγραμμα έχει συνολική διάρκεια δυο μηνών και η εργασία των εθελοντών που θα φιλοξενηθούν στην Βωβούσα περιλαμβάνει περιπολίες σε επιλεγμένα σημεία του Εθνικού Πάρκου και στελέχωση των πυροφυλακίων με στόχο την παρατήρηση καθώς και την έγκαιρη ειδοποίηση σε περίπτωση πυρκαγιάς. Επιπλέον οι εθελοντές θα ασχοληθούν με την συντήρηση, τον καθαρισμό, την σήμανση και διάνοιξη των υφιστάμενων και παλαιών μονοπατιών.

Το φετινό πρόγραμμα, όπως και τα προηγούμενα, πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης Ηπείρου, την Πυροσβεστική Υπηρεσία καθώς και με την Διοίκηση του Εθνικού Πάρκου της Β. Πίνδου.

 Το εθελοντικό πρόγραμμα χωρίζεται σε 4 περιόδους με την συμμετοχή δέκα εθελοντών σε καθεμιά.

 - 15 Ιουλίου - 30 Ιουλίου,

 - 1 Αυγούστου - 15Αυγούστου,

 - 15Αυγούστου -30 Αυγούστου,

 - 30 Αυγούστου - 15 Σεπτεμβρίου

Το ημερήσιο πρόγραμμα περιλαμβάνει, εκτός από την πρωινή εργασία, εκπαίδευση συζητήσεις και περιηγήσεις εκδρομές στη γύρω περιοχή και συμμετοχή σε τοπικά πολιτισμικά δρώμενα. Δηλώσεις συμμετοχής : 

Πίνδος Περιβαλλοντική

Μετσόβου 12 -45221

ΤΗΛ.2651 Ο29445

ΦΑΞ.2651 029447

 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.