Πίνδος Πολιτιστική

 

Η «Πίνδος Περιβαλλοντική» λειτουργεί από το 2013 και το νέο τμήμα της την «Πίνδος Πολιτιστική» που αφορά τον τομέα πολιτισμού με στόχο την παραγωγή, προβολή και διακίνηση, αξιόπιστου και ποιοτικού πολιτιστικού έργου καθώς και την ολοκληρωμένη υποστήριξη της παραγωγής (υλικοτεχνική, οργανωτική κ.α) που γίνεται από τους ίδιους τους πολιτιστικούς φορείς σε όλη την περιφέρεια της Ηπείρου.

Στόχος μας είναι να παρέχουμε οικονομικές, ποιοτικές και καινοτόμες πολιτιστικές δράσεις στην διάρκεια του έτους και όπου είναι δυνατόν, έτσι ώστε να συμβάλλουμε όσο μπορούμε και εμείς στην πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής μας και ειδικότερα της πόλης μας.

Η προσπάθειά μας ξεκίνησε το 2013 με την παραγωγή και την παρουσίαση της θεατρικής παράστασης «Αρκούδα». Βασισμένη πάνω σε δυο θεατρικά μονόπρακτα του Άντονι Τσέχωφ ( « Η Αρκούδα» και «Πρόταση Γάμου») σε διασκευή, οργάνωση και σκηνοθεσία του ηθοποιού και σκηνοθέτη Νίκου Σφαιρόπουλου, γνώρισε μεγάλη αποδοχή από Δήμους και Συλλόγους της περιοχής μας καθώς δόθηκαν πάνω από είκοσι παραστάσεις σε όλους σχεδόν τους Δήμους της περιοχής μας.
Επίσης τη χειμερινή σεζόν 2014-2015 σε συνεργασία με την Πειραματική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων παρουσιάσαμε την θεατρική παράσταση «Το Ημερολόγιο ενός Τρελού» του Νικολάι Γκόγκολ (σκην. Νίκος Σφαιρόπουλος – ερμηνεία Βασίλης Γουργούλης)

Παράλληλα με το θέατρο, έχουμε αντίστοιχη εμπειρία στην οργάνωση και παρουσίαση κινηματογραφικών προβολών ανοιχτού χώρου με τη χρήση σύγχρονου οπτικοακουστικού εξοπλισμού που μας επιτρέπει να μεταφέρουμε το κινηματογραφικό γεγονός γρήγορα και ευέλικτα σε πολλά σημεία και περιοχές της περιφέρειας , μετατρέποντας πολλούς ανοιχτούς χώρους σε μικρά θερινά σινεμά.

Τον Αύγουστο του 2014 συμμετείχαμε και υποστηρίξαμε με την κινηματογραφική μας υποδομή, τις κοινωνικές εκδηλώσεις της πρωτοβουλίας "Protect Aoos" στη Βοβούσα & στην περιοχή του Εθνικού Πάρκου Β. Πίνδου, ενάντια στη σχεδιαζόμενη εκτροπή του ποταμού Αώου.
Επίσης σε συνεργασία με τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους οργανώνουμε προβολές ταινιών θερινού σινεμά σε όλη τη περιφέρεια.